SwedishDanish
0413-550260
Tomas Johansson

Tomas Johansson

Website URL:

För fjärde året i rad fick Lone Star besök av sjätteklassare från Tving, norr om Karlskrona.
På nationaldagen den 6 juni anlände 16 elever och 4 föräldrar, förväntansfulla inför 3 intensiva skolrese-dagar.

Efter en god lunch i Wild West Saloon startade den fartfyllda tävlingen "Hjältarna på fortet". Eleverna delades in i tre lag och utmanades av de 4 papporna som bildade laget "the Old Boys". Det blev en jämn och spännande kamp med guldstenar, ledtrådar & lösenord och när resultatet räknats fram stod laget "Hatten" som segrare. Förutom sitt välförtjänta pris fick de nu chansen att plundra fortet på skatten och kämpa mot alla andra skolor som besöker oss i maj och juni, där vinnaren får ett fint pris skickat till skolan. (Vinnaren och hela listan presenteras inom kort)

Andra dagen var det dags för "Uppdrag i Vildmarken", och "the Old Boys" var sugna på revansch. Alla lagen kämpade tappert och samarbetet i gruppen sattes på prov och växte. Efter alla strapatsrika utmaningar genom skogen, över åar och uppför berg, stod middagen serverad i restaurangen. Vid prisutdelningen stod det klart att laget "Hen Power" lyckats ta hem segern.
Som avslutning på kvällen anordnades "Live Karaoke" med bandet "Pälsjägarna", där alla fick släppa loss sina underhållar-talanger, och där "the Old Boys" äntligen fick sin efterlängtade vinst. Bra jobbat!

Sista dagen var vigd åt en avkopplande kanot-tur på Rönne Å. Endast ett par kanoter välte, men nästan alla fastnade på någon sten under färden. Det fina vädret, "Flyt-fikat", den grillade hamburgaren och gemenskapen gjorde att det hela blev en mycket lyckad dag!

Vi på Lone Star tackar för tre fantastiska dagar tillsammans och hoppas på återseende nån annan gång!
- Tvings skola äger!

Ur gästboken: "Toppen ställe med suverän service. Detta glömmer vi aldrig!"

Den 9:e maj kom Kyrkhultskolans klass 6A till Lone Star för fyra intensiva skolrese-dagar.

Det var full fart direkt med aktiviteter som Linbana, Bågskytte, Blåsrör & Läskbacksklättring.

Därefter var det dags att utmana varandra i den legendariska "Hjältarna på Fortet", där de delades in i 6 lag som alla ville vinna skatten och chansen att få plundra fortet. Nytt för i år är att vi har en topplista med alla skolor som besöker oss i maj - juni, och den skola som lyckats plundra mest vinner ett fint pris!
Det blev en spännande kamp ända in till slutet, då det vinnande laget kunde utses med endast några sekunders marginal.
Första dagen avslutades med att utse klassens bästa Bullrider, vilket blev Isabella på 42s. Grattis!

Andra dagen var fylld av strapatser och äventyr i den klassiska tävlingen "Uppdrag i Vildmarken". En vandring i skog och mark, som avslutas med att alla får chansen att klättra upp för en 18m hög klippa.
När alla kommit helskinnade tillbaka fanns inget bättre sätt att toppa kvällen på, än med bandet Pälsjägarna och Live karaoke.

Nästa dags program var en heldag med kanotpaddling på Rönne å, med grillad lunch och "flyt-fika" under färden.
Nöjda och glada, men något trötta, reste klass 6A tillbaka hem till Kyrkhult dagen därpå.

Vi på Lone Star tackar för oss och hoppas vi ses snart igen!

Ur gästboken: "Tack så mycket för allt, ni har varit fantastiska!"

Lone Star Konferenscenter tackar arrangörerna och alla besökare på Bilsport Performance and Custom Motor Show för fyra härliga utsällningsdagar med försäljning av Western Store.

JÖNKÖPING: Vi på Lone Star Konferenscenter har under påskhelgen deltagit i Bilsport Performance and Custom Motor Show. Vi har bland annat sålt hattar, handskar,horn, skallar, bilskyltar och texassjärnor från vår omtyckta shop; Wester Store. Bilsport Performance and Custom Motor Show i Jönköping är Skandinaviens största Bil- och motormäsa med över 80 000 besökare. Det var många som klev in i vår butik och kikade på våra varor och visade intresse för ett besök till oss på Lone Star Konferenscenter. Vi tackar än en gång för en välarrangerad mässa på Elmia i Jönköping och ser fram emot nästa års mässa. See you there!

Ovetande om vad som väntade honom befann sig Johan från Kävlinge plötsligt på Lone Star Konferenscenter.  Han var iförd en fotboja modell större som han fått på sig av sina "omtänksamma" vänner.

När man som blivande brudgum hamnar på svensexa på Lone Star räcker inte längre sedvanlig äktenskapsprövning.  Man måste bevisa både för sina kompisar och för äventyrsledarna att man besitter några av de egenskaper som krävs för att ingå äktenskap :)  Johan fick bl a möjlighet att visa detta i läskbacksklättring och bullriding.

Men naturligtvis måste alla vara med och tävla så det blev cowboykamp mellan Johan och sex av hans vänner "från stan" i ena laget, och sju "Rednecks" i det andra laget. Det blev en oerhört spännande kamp där Johan först lett sitt lag till en till synes betryggande ledning. De vann nämligen bl a slädpulling och pilbåge. Men det bar sig inte bättre för Johan och "staborna" än att Rednecksen tog sig förbi i absolut sista grenen! De vann bl a linbaneracet och yxkastningen på ett övertygande sätt.

Efter pris- och diplomutdelning bar det vidare för hela gänget. Tack säger vi från Lone Star och önskar Johan och Linda ett fantastiskt bröllop och ett långt och lyckligt äktenskap!

 

 

 

 

Det blev en bra start på terminen för Herrestorpskolans 9:or från Vellinge, när de besökte Lone Star Konferenscenter den 6-7 september.
De valde ett av våra Skolrese-paket med en övernattning.

Första dagen började med äventyret "Uppdrag i vildmarken" - en strapatsrik vandring i skog och mark, med många roliga utmaningar och tävlingar, som t.ex. "Rep över ån" och "Båtrace". Eleverna fick även testa att klättra uppför en 18m hög klippa.
Kampen mellan lagen var stenhård, och väl tillbaka visade det sig att det endast skiljde 0,5 poäng mellan vinnarna och 2:orna. Vinnarlaget fick varsin cowboy-scarf som pris.

Efter en välförtjänt middag i "Wild West Saloon" var det dags att utse klassens Bullrider.
Det var väldigt jämnt, men till slut stod Markus som segrare. Grattis!
Kvällen avslutades med Live Karaoke med bandet "Pälsjägarna", och vilket ös det blev!
Publiken hoppade, dansade och skrek när vinnarlaget framförde sista låten.

Dagen därpå var det dags för "Hjältarna på Fortet" - den fartfyllda tävlingen där det gäller att
samla guldstenar och ledtrådar, och där vinnarna får plundra fortet på skatten.
Här märktes vilka som hade sovit och ätit frukost, och vilka som inte hade det. :-)

Avslutningsvis, efter en god lunch, fick alla testa på aktiviteter som: Linbana,
Läskbacksklättring, Pilbåge, m.m.

Vi på Lone Star tackar för oss och önskar er Lycka Till framöver!

Ur Gästboken: "Tack för två intensiva dagar med roliga aktiviteter!"

Under två dagar hade Söndrebalgskolans avgångsklass, från Hjärnarp, sin skolresa på Lone Star Konferenscenter.

De började med en uppvärmningsomgång i Bågskytte, där det bästa resultatet delades mellan Linus och Oskar som båda lyckades samla ihop imponerande 32 poäng på 4 pilar.

När det var avklarat bar det iväg ut i skogen på dagens "Uppdrag i Vildmarken". Det blev en jämn och spännande tävling ända in i slutet, och på "Alpfotbollen" skilde det endast 1/10-dels sekund mellan de två bästa lagen. Efter många strapatsrika utmaningar i skogen kom de slutligen tillbaka och avnjöt en välförtjänt middag i Wild West Saloon.

Efter middagen var det dags att utse klassens Bullrider. Många försökte och några var väldigt nära, men ingen lyckades slå Jonathans segertid på 47 sekunder. Grattis!

Kvällen avslutades med Live-karaoke med bandet Pälsjägarna, och trots att eleverna var ganska trötta efter dagens äventyr så var stämningen på topp när alla sjöng med och dansade till låtarna.

Nästa dag var det dags för "Hjältarna på fortet", där laget som först kom på rätt lösenord fick plundra fortet på skatten. Efteråt fick alla chansen att prova på aktiviteter som Linbana, Läskbacksklättring och Blåsrör osv.

Vid dagens slut var alla nöjda och resan bar av hemåt mot Hjärnarp igen.

Vi på Lone Star tackar för oss och önskar er Lycka Till framöver!

Under två dagar var Björketorpskolan klass 6 från Björketorp, Västra Götaland, på Lone Star Konferenscenter.
De anlände efter en lång bilresa, med höga förväntningar och fulla av energi.
Första dagens utmaning var "Uppdrag i vildmarken", där man beger sig ut på en 5 km lång vandring i naturen och tävlar i grenar som Alpfotboll, Knopslagning & Stavhopp över ån, och där höjdpunkten är att testa klättra upp för den 18m höga klippan.
Eleverna tyckte att föräldrarna skulle ha ett eget lag, så eleverna delades in i tre lag och föräldrarna bildade ett fjärde.
Det fick eleverna djupt ångra då det visade sig att föräldrarna var bäst i de flesta grenarna, vilket gav dom totalsegern och det efterlängtade priset.

Efter en god middag var det dags att utse klassens Bullrider. Det var jämnt, men när alla hade provat var det Elin som vann på 27sek. Grattis!
Kvällen avslutades på bästa sätt med bandet Pälsjägarna och Live-karaoke. När röstningen var klar stod föräldrarnas lag åter som segrare, och eleverna bestämde sig för att ta revansch nästa dag.

Dag två var det så dags för "Hjältarna på fortet", den fartfyllda tävlingen där man ska samla guldstenar och komma på lösenordet.
Snabbaste laget med det rätta lösenordet blev "Mupparna" med lagledare Anton i spetsen. Bra jobbat!
När vinnarna hade plundrat fortet på skatten, fick de sitt välförtjänta pris.

Som avslutning fick alla prova på aktiviteter som Läskbacksklättring, Linbana, Pilbåge, Blåsrör osv, innan det bar av mot Björketorp igen.

Vi på Lone Star tackar för två fantastiska dagar och hoppas på återseende nån annan gång!

Ur gästboken: "Tack för en rolig och organiserad klassresa!"

Tvingskolan klass 6, från Tving norr om Karlskrona, hade fyra sprängfyllda dagar på Lone Star Konferenscenter.
Det började på toppfart direkt med Hjältarna på fortet och ett rafflande sekund-avgörande. Dagen avslutades med att utse klassens bästa Bullrider.

 

Dagen därpå var det en härlig heldag med kanotpaddling på Rönne Å, och en god grillad lunch ute i naturen. Några som tyckte det var för varmt tog sig ett dopp, och en liten simtur för att fånga in kanoten. :-)
Dag 3 var det dags för Uppdrag i vildmarken och klättringen på den 18m höga klippan. Solens strålar värmde gott och vitsipporna fyllde luften med vår. På fjärde och sista dagen hann de med en Team kamp som toppingen på glassen.

Trots att de gärna hade stannat ett par dagar till så åkte de glada men något trötta eleverna från Tving hem, som ett ännu mer sammansvetsat gäng.
Vi på Lone Star tackar för fyra fantastiska dagar och hoppas på återseende nästa gång!

(Kanske ses vi på Östersjö-festivalen i Karlshamn 18-21 juli)

Få vårt E-nyhetsbrev gratis med spännande erbjudanden!

Login

Gilla oss på Facebook och du kan vinna Country Fest biljetter!